Golf Pad ™ in de praktijk

Een golf ronde starten

Een rondje golf tracken is kinderspel.  Open de GolfPadGPS app en selecteer “Start a New Round”.

Golf PAD start a new round

De Golf Pad GPS app zal de automatisch de dichtbijzijnde golfbaan selecteren.  Klik op “Play” en begeef je naar de teebox. Zo snel en eenvoudig kan je al van start gaan!

Je hebt uiteraard ook de mogelijkheid om o.a. een ander golf terrein te kiezen, de tee box te kiezen, meerdere spelers toevoegen en de spelvorm selecteren.  Dit laatste is heel handig voor ons in Europa, waar bijvoorbeeld Stableford als wedstijdvorm in golfclubs vaak gebruikt wordt t.o.v. Strokeplay.  Brut/Net handicap verrekening worden ook ondersteund in de app.

Voor degenen die het niet mochten weten; het gebruik van toestellen die bv. hoogteverschil & clubadvies weergeven is verboden tijdens wedstijden  (Rule 14-3) , zelfs indien een Local Rule het gebruik van afstandsmeters toelaat.

De GolfPadGPS app heeft de mogelijk om in ‘tournament mode‘ te functioneren. Functionaliteit zoals club advies en hoogteverschil zal dan uitgeschakeld zijn en je bent volledig reglementair tijdens een wedstijd (volgens de algemene golf regels uiteraard, het kan nooit kwaad om met jouw marshall te overleggen) .

Tijdens het golfspel

Wanneer je aan het spelen bent zal de ‘shot tracking’ ervoor zorgen dat de afstanden die je golfbal aflegt worden geregistreerd door middel van ingave in de GolfPad GPS app. Je geeft je scores ook in via de app.

Golf PAD GPS App

Het wordt helemaal leuk als je de Golf Pad GPS app linkt met de Golf Pad TAGS ™. Door gewoon je golfclub tegen je Android smartphone in je broekzak of golfzak te ‘tikken’ of de Golf Pad LINK ™ reader zal de ‘shot tracking’ en het registreren van je scores helemaal automatisch gaan!

Golf PAD GPS App Golf PAD GPS AppGolf PAD GPS AppGolf PAD GPS App

De app

De Golf Pad GPS app komt met een ‘map view’ die een overzicht van de holes in vogelperspectief weergeeft. In de ‘map view’ kan je naast een ‘flyover’ ook nog de afstanden tot hindernissen weergeven.

Golf PAD GPS App map view Golf PAD GPS App range finder

Smartwatch

Om het helemaal compleet te maken, kan je ook je Smartwatch koppelen met Golf Pad GPS app. Tijdens je golfronde worden dan afstanden en aanbevelingen op je smartwatch (bv. Samsung Gear of Apple watch) weergegeven.

Golf PAD GPS App smartwatch

 

 

Beter dan een traditionele GolfGPS horloge, dankzij een vleugje artificiële intelligentie en geen last van foute slag registraties (slechtere slagen of oefenslagen).
De combinatie van de Golf PAD GPS app, Golf PAD Tags en een smartwatch zorgen voor een volledige digitale transformatie van je golfspel!

Indien je nog geen geen Golf PAD Tags ™ gebruikt, en er dus geen automatische golfslag en score registratie gebeurt, kan je dankzij de koppeling met je Smartwatch eenvoudig slagen registreren en scores ingeven zonder je telefoon hiervoor te moeten gebruiken.  Elke ingave gaat dan rechtreeks via je Smartwatch aan je pols.

Virtuele Caddie

De intelligente club aanbevelingen zijn een enorme meerwaarde, zeker op golfterreinen die je niet kent.  In de voorbereiding naar je volgende slag, zal een golfclub voorgesteld worden.  Deze gaat met allerlei factoren rekening houden zoals bijvoorbeeld afstand, hoogte, hoogteverschil en slag historiek. De aanbevelingen worden getoond het scorekaart scherm, in ‘map view’ en op sommige smartwatches zoals de Samsung Gear S3.

Golf PAD GPS App club recommendations

Golf ronde beëindigen

Na het beëindigen van een fantastische rondje kan je indien gewenst deze delen op sociale media of via e-mail met vrienden of je club pro.

Je kan je ronde rustig analyseren, waar ging het goed, waar ging het minder, een heleboel ‘big data’ zal ter jouwer beschikking zijn om je te helpen een betere speler te worden!

Golf PAD GPS App statisticsGolf PAD GPS App statisticsGolf PAD GPS App statistics

Overtuigd? Download de gratis GolfPadGPS app nu (Android / Apple) en maak helemaal compleet door een setje GolfPAD Tags ™ te bestellen om alles registraties van shots en scores automatisch te laten verlopen.